Col·lecció permanent

Jordi ALCARAZ · Kunihiro AMANO · Koyu AOYAMA · Mario de AYGUAVIVES · Martín BAER · Erwin BECHTOLD · Erwin BRONER · Vicent CALBET · María CATALÁN · CORNEILLE · Pierre DMITRENKO · Isabel ECHARRI · Frank “EL PUNTO” · Susumu ENDO · EVRU / ZUSH · Will FABER · Barry FLANAGAN · Marcel FLORIS · Masahiro FUKUDA ·Shito FUKUSAWA · Amadeo GABINO · Francisco de GOYA · Luis GORDILLO · Lourdes GRIVÉ · Raoul HAUSMANN · Gilbert HERREYNS · Hans HINTERREITER · Elmyr de HORY · Antoni HORMIGO · Yosuke IMAE · Don KUNKEL · Hans LAABS · Julio LE PARC · Acisclo MANZANO · Pavel MAKOV · Vera Lucía MARAO SANDRONI · Conrad MARCA-RELLI · Antoni MARÍ RIBAS “PORTMANY” · Akira MATSUMOTO · Katja MEIROWSKY · Eduard MICUS · Cristina de MIDDEL · Junichi MORIMOTO · Robert MUNFORD · Egon NEUBAUER · Giorgio PAGLIARI · Albert RÀFOLS-CASAMADA · ROM ERO · Paulo da ROCHA · Antonio RUIZ · Carlos SANSEGUNDO · Adolfo SCHLOSSER · Emil SCHUMACHER · Soledad SEVILLA · Bertil SJÖBERG · Chino SORIA · Antonio SOSA · Sigeru TANIGUCHI · Antoni TÀPIES · Pepe TAUSTE · Heinz TRÖKES · Rafel TUR COSTA · Josep VALLRIBERA · Emilio VEDOVA · Felix WASKE · Willy WEBER · Jean WILLI ·Yoshio YAMANOBE · Corina YLLERA · Hiroyasu YOSHIIKE · José María YTURRALDE

Extrems
Aquesta és una selecció de la col·lecció del MACE. La col·lecció és important. És i representa la nostra personalitat. Periòdicament la col·lecció s’altera, sempre per raons i circumstàncies justificades, com per exemple donar cabuda a les noves adquisicions, préstecs, la necessitat de restauració o simplement per permetre’n la seva rotació.
La col·lecció comença amb el Grup Ibiza 59 i el fons de la Biennal d’Eivissa. Contínuament es nodreix de dipòsits, llegats (Carl van der Voort o l’obra atribuïda a Goya, propietat d’Antonio Isasi Isasmendi) i adquisicions sobre tot des de 1990.
Us proposam mirar la col·lecció a través de cada obra, permetent que el pols que anima i fa que aquestes és mantenguin vives i vigents davant la nostra sensibilitat, no només quedin relegades al ritme cronològic, sinó que prenguin força i total protagonisme del que són i proposen en temps real i davant cada una.

Per això ens hem permès plantejar la col·lecció d’una manera creativa, amb llibertat a l’hora de deixar que les mateixes obres busquin sintonies, contrastos, aproximacions o distàncies. Com si fossin éssers vius que emeten, diuen, conten, vibren, comuniquen i dialoguen.
Hi ha moments en què les obres de la col·lecció estan perfectament lligades a la historiografia de l’art contemporani dins el context europeu de la segona meitat del s. XX; als seus corrents d’avantguarda. Però hi ha moments en què es converteixen en fulgurants, solitaris i inalienables territoris d’expressió.
La nostra col·lecció no es deixa cenyir fàcilment a guions unidireccionals, estrets i interessats, sinó que pugna per manifestar-se quasi en rebel·lia, passant d’un extrem a l’altre, convocant mirades interrogants, contagiant les seves intensitats i concitant opinions diverses.

En un temps de crisi generalitzada, l’art ens permet i ajuda a viure amb la incertesa. Només ens demana a canvi que el mirem i li atorguem un temps de contemplació i de silenci, per poder pensar-lo i interpretar-lo.

Extrems

Actualment estan exposats al MACE setanta-un autors. Hem buscat situar la col·lecció en diferents àmbits i sobretot hem buscat que hi hagi molt diàleg .

L’abstracció és dominant, tant la que manté vincles d’època i estil amb l’Informalisme, com la geomètrica i d’efectes opticocinètics.

També trobarem darrere d’algunes obres figuratives la inspiració surrealista, com un hàlit que indaga en el subconscient i en l’oníric; en termes d’expressió hermètics.

En tots els casos la col·lecció del MACE fa referència a Eivissa, al lloc en el qual es conciten les vides i les obres de tots els artistes que ens representen, tant els que van passar fugaçment però transcendentment com els que ho van fer per lliure elecció de vida.